Rabu, 22 Disember 2010

Jurugambar Bidan Terjun.

Hari Ahad yang lalu, penulis ke Wangsa Maju kerana menghadiri majlis perkahwinan anak saudara sebelah isteri. Memandangkan penulis membawa kamera dan peralatan yang agak mencukupi, maka secara tidak langsung penulis diminta menjadi jurugambar rasmi pada majlis tersebut kerana mereka tidak menempah jurugambar frofesional. Di sini penulis kongsikan sedikit foto yang tidak seberapa kerana penulis tiada pengalaman mengambil gambar pengantin, melainkan hanya untuk ‘back-up’ saudara mara sahaja.

Selepas majlis pernikahan.

Pengantin dipaksa menyanyi karouke.

Make up

Outdoor di Tasik Titiwangsa.

Posing pengantin berdasarkan pengalaman ketika mengikut rakan-rakan mengambil gambar outdoor.

Nasib baik cuaca di Tasik Titiwangsa agak ketika itu.

Bersama krew ketika sesi outdoor di Tasik Titiwangsa.

Antara posing yang menarik dari pengantin yang diilhamkan oleh Pak Andam.

Bagaikan pinang di belah dua.

Kak Lyn kelihatan comel di majlisnya itu...

Sebolehnya penulis akan mengambil gambar yang natural sewaktu mereka sedang senyum atau ketawa. Ini akan menambah nilai pada gambar-gambar tersebut jika dibandingkan dengan wajah yang serius sudah tentu akan membosankan dan mewujudkan sedikit kurang keselesaan pada yang melihatnya.

Seronok juga menjadi jurugambar rasmi secara bidan terjun ini. Tambahan pula penulis diminta oleh pengantin ke Tasik Titiwangsa untuk sesi bergambar (outdoor). Walaubagaimanapun penulis masih belum berani menjadi jurugambar rasmi untuk majlis perkahwinan seperti ini kerana belum berasa yakin untuk memuaskan hati pelanggan. Setakat ini biarlah setakat hobi sahaja.

1 ulasan:

Jank berkata...

giler terel la abg ni, x sia2 10 tahun amik gambo hiihi.. jurugamba rasmi 'maskara ni haha